topmatracieu trim

 


ТОПМатраци -  сайт с новини

относно тенденциите в

обзавеждането на спалнята

 
ТОП МАТРАЦИ

Матраци

Информация за актуални цени и нови технологии при производството на продукти за спалня.

 • Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Вход
  Вход форма за вход

Що е то воден матрак

Публикувано от на в Избор на матрак
Що е то воден матрак

Да те полюшват морските вълни, да заспиваш с шума на плискаща се вода...Кой не мечтае за подобно блаженство?! Обикновено, когато сме в близост до вода, било то море или река, се получава ефект на успокоение за цялото тяло и често се случва, сънят ни да се подобри от това. Разбира се, не е възможно да сме в постоянна близост до водоем, освен ако не сме от късметлиите, които живеят в непосредствено до морето или имат вила до някоя планинска река. Все пак има нещо, което максимално може да имитира усещането, че се носиш по вълните – това е доста популярното вече и у нас водно легло. Тези чудновати легла са измислени през далечната 1851 г. от д-р Уилям Хупър, но съвремнния си облик дължат на Чарлз Хол.

Какво е воден матрак?

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВОДНИЯТ МАТРАК

Този матрак се състои от водна сърцевина, която е затворена във винилова обвивка и различен брой пластове от дунапрен. Тъй като водата е абсолютно плътно изолирана от околната среда, тя остава едва ли не стерилна и не може да се замърси както обикновен матрак с прах, акари и бактерии. Това прави този вид матраци особено предпочитани от хора с алергии и астма. От поставените допълнителни пластове пълнеж пък се осигурява различната мекота на матрака. Колкото по-дебел и плътен е пълнежът, толкова леглото е по-стабилно и обратно – по-малкото пълнеж е гаранция за повече полюшващи движения през нощта. Водните матраци са снабдени със своя носеща рамка и не е необходимо да се поставя допълнителна подматрачна такава. Дефакто, те са един вид самостоятелни водни легла. Също така могат да бъдат както единични, така и двойни, което е допълнителен плюс.

voden matrak topmatraci eu


ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ НА ВОДНИЯТ МАТРАК

Броят на предимствата на водния матрак са в пъти повече от недостатъците. Все пак ние ще ви кажем и добрите и лошите му страни. Едно от най-важните предимства е гъвкавостта му, чрез която самото легло пасва по извивките на тялото, а не обратното и перфектно поддържа кравообращението.  По тази причина то е много добро решение за бременни, тъй като не предизвиква изтръпване и отмаляване на тялото, при спане само в една поза. Доказано е, че сънят върху водно легло е много по-дълбок, отморяващ и пълноценен, благодарение на нежните полюшващи движения и комфорта на тялото. Друго предимство, както по-горе вече споменахме, е високата хигиеничност и възможността за по-добро почистване. Много интересно е също, че тези легла имат вградени нагреватели, могат да се отопляват и така да направят съня през зимата изключително приятен.
Недостатък на този тип легла е, че те са доста тежки, тъй като за изработката им се използват качествени и здрави материали, които да гарантират, че течността от вътрешността им няма да изтече. Цената им е доста висока, което често се явява основателна причина да не ги изберем при покупка на нов матрак. За сметка на това, обаче, тези легла имат изключително дълъг живот и почти не подлежат на износване, освен ако не му бъдат нанесени груби и непоправими механични вреди.

Водно легло - за комфортен сън

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Както стана ясно, водните легла са едни от най-комфортните за сън и тези недостатъци могат да бъдат пренебрегнати в името на удобството и пълноценната почивка. Да се отпуснеш в нежните му прегръдки след дългия работен ден и като балсам за всички сетива.
Не забравяйте, обаче, че ако сте решили да закупите именно такъв вид легло и тепърва ви предстои да направите своя избор, много внимателно се информирайте за произхода и качеството на вложените материали в него. Не правете компромис с това, за сметка на цената му, за да не останете горчиво разочаровани.

последно модифициран на

sealyМатраци ТЕДbliannaniматраци Mattro