topmatracieu trim

 


ТОПМатраци -  сайт с новини

относно тенденциите в

обзавеждането на спалнята

 
ТОП МАТРАЦИ
НОВИ ПРОДУКТИ
ДИЗАЙН

Последни тенденции в обзавеждането на вашата спалня.

Нови продукти и материали за по-добра и пълноценна почивка на вашето тяло.

Още  

ИНФОРМАЦИЯ


 За намаления и промоции на матраци.

Матраци

Информация за актуални цени и нови технологии при производството на продукти за спалня.

 • Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Вход
  Вход форма за вход

Подходяща твърдост

Подходяща твърдост на матрака.

Публикувано от на в Подходяща твърдост

Подходяща твърдост

Важна роля при покупката на един матрак играе правилната му твърдост. Но как може да се определи това? Всеки който иска да си купи нов матрак трябва да обърне внимание на няколко много важни критерия, за да осигури своя здравословен и пълноценен сън. Например правилната твърдост на повърхността на новия ни матрак. Това е много важно, за да се предотврати излишното напрежение и дискомфорт по време на сън. Но какво точно се разбира под твърдост на матрака?

Твърдост на матрака

Твърдост

Описание на твърдостта може да намерите в сайта на всеки производител на матраци. Понякога производителите предлагат едни и същи модели матраци със различна твърдост. Това означава , че от същия модел може да има по-мека и по-твърда версия. Затова трябва да обърнем внимание на няколко много важни фактора. Един от тях е размера и физиката на отделния човек както и неговото тегло. Има голяма разлика дали един човек тежи 150 килограма или 50 , дали той е 1,5 метра висок или 190 метра. Друг фактор - Отделните навици за сън. С разделятенето на различни степени на твърдост производителите опитват да задоволят голямата маса от клиенти и да им дадат представа за различните качества на по-твърдия и на по-мекия матрак.

Твърдости 1-3

Твърдост 1-3

Повечето производители предлагат степени на твърдост от 1 до 3. Първа степен на твърдост матраци са предназначени за хора, които тежат до 60 кг. Твърдост степен 2 (умерена) е препоръчителна за хора с телесно тегло до 80 кг. Твърдост 3 е мярка за твърди матраци, които са за хора, които тежат повече от 80 кг. Въпреки това, тази информация е твърде относителна, тъй като тези данни се различават при отделните производители на матраци. Всеки производител сам определя степените на твърдост на продуктите си. Понякога се стига и до твърдост степен 5. Може да има разлика между еднаква степен на твърдост на матрак на един и същ производител. Твърдостта зависи и от материала, от който е направен матрака. Така човек може да се обърка, тъй като при единия производител степен три може да е умерена твърдост, а при другия най-висока. Най-удачно е самите вие да изпробвате матрака и да прецените дали той е подходящ за вас.

Матраци - твърдст

В крайна сметка всеки трябва да разчита на собствената си интуиция и сам да определи дали това е правилната твърдост за него.

Експертите съветват ако е възможно купувачът да отиде на място и сам да изпробва продуктите на магазина. При проба на даден матрак трябва да обърнете внимание на няколко важни фактора:

1. Не трябва да потъвате в матрака- това означава, че матракът е твърде мек за вас.

2. Не трябва да се чувствате все едно сте легнали върху дъска. Това би означавало, че телесната ви маса е твърде ниска за този матрак и за вас е подходящ по-мек.

Както вече споменах е важен и материала, от който е направен матрака. Например при матраците с мемори пяна, които са снабдени с въздушни камери, е възможно да се регулира индивидуално твърдостта.

Също така важен е пълнежът. Всеки материал придава различна твърдост на матрака.

Желателно е един матрак трябва да бъде тестван преди да бъде закупен. Полезно е при самият тест да бъде изпробвана възглавницата,както и различни позиции при спане,тъй като един матрак е предназначен за години напред.

Преди да бъде закупен той, важно е човек да се запознае с предимствата и недостатъците на модела.

последно модифициран на
Посещения: 8046 Още

Препоръчани продукти

sealyМатраци ТЕДbliannaniматраци Mattro